Cameron’s historie

Historien om Cameron kan man lese her i bloggen til Cameron’s mamma.

Nå skal jeg være den som sier,

Du gjør det FEIL, parker bilen og sikre barnet ditt etter beste mulige evne – heller enn å tenke på deg selv og hva som er lettest eller billigst for deg!

Utdrag fra innlegget:

“I can NOT stress this enough….TELL THEM HOW TO FIX IT!!! I was that mom… the one placing her child, the most important thing to her, in the car seat wrong. I was that mom that would share pictures like the one above on social media sites and never was corrected. I was that mom that would allow friends and family to take my children places and assumed they were safe in the car. I was that mom that would put hundreds of miles on the car without a care in the world assuming everything was perfect until…………..”

Jeg har lest mange lignende før. Og kommer nok til å lese flere igjen. Nå er akkurat Cameron sin historie fra USA og vi er heldige som har mye ferre barnedødsulykker her i Norge og Skandinavia enn ellers i verden – men det er like aktuelt og like viktig!

Med en gang jeg fant ut at vi ventet barn begynte jeg research av barneutstyr. Jeg fant fort ut av hvilken babystol jeg skulle bruke til bilen og fant også fort hvilke barnevogner jeg kunne bruke sammen med den om nødvendig. Stolen jeg valgte gjorde det veldig bra i sikkerhetstester og jeg var rimelig sikker på mitt eget valg.

I løpet av graviditeten ble jeg anbefalt et online forum for foreldre – Tettinntil – Her fant jeg en masse av fantastiske mammaer og pappaer som alle var veldig opptatt av tilknythingsomsorg – fantastisk tema <3 Men her ble det også klart at disse foreldrene hadde gått mye dypere inn i forskningen enn hva jeg hadde kommet på å gjort! Gjennom dette forumet traff jeg også mange lokale mammaer som delte mye av de samme overbevisningene som meg og her lærte jeg også om korrekt bilsikring av småbarn. I tillegg fant jeg også frem til bloggen Sikring av barn i bil gjennom dem. Med deres hjelp fikk jeg altså oppdatert informasjon om hvordan sikre mitt lille barn på sikrest mulig måte etter forskning og statestikk – jeg kunne ikke vært mer takknemlig!

De fleste i vår omgangskrets fulgte nemlig sine bekjente og snugge gjerne barnet fremover så snart de vokste ut av babystolen – det var og ER ennå altså mer vanlig å snu barn fremover gjerne så tidelig som ved 9 mnd  – da mange leverandører merker sine babystoler med 0-13 kg eller til ca. 9 mnd, da er det liksom GREIT å skifte til småbarnstol og klasse.2 (9-18kg eller 9-25kg) Men det de ofte IKKE nevner er at det er STERKT anbefalt (skulle vært LOVPÅLAGT…) at man da fortsetter å ha barnet bakovervendt!!! Alt for mange velger dog dessverre av ren lettvindthet og uvitenhet å sette barna i fremovervendte stoler. Helt ufattelig.

Trygg Trafikk har de siste årene drevet aktiv opplysning via Tryggest bakovervendt kampanjen gjennom helsestasjonr, fødeavdelinger og diverse sosiale media – likevel er det mange som går glipp av, eller som likevel velger mindre sikre alternativer til sine barn – hvorfor? Fordi de er tilgjengelige og dessverre lovlige. Men om man tenker etter – Hva om ditt barn hadde all informasjon, med all tilgjenglig forskning i hakhodet – Hvilken bilsikring tror du de selv hadde ønsket ble brukt for å sikre deres liv?

 

My heart goes out to Cameron’s loved ones. May he play happily in Heaven, high and light on his wings

Gjør ditt for at vi unngår å miste en av våre pga dårlig sikring. Ingen unnskyldning er god nok.

We Love to Hear From You

*

&